Fes una vida saludable

De ben segur que moltes vegades has pensat en portar una vida sana i corregir mals hàbits, però no trobes el moment per començar a fer-ho. Qualsevol moment és bo per a això. Només has de decidir-te.

Et donem alguns consells perquè portis una vida saludable. Formen part del “Plan de fomento de Hábitos de Vida Saludables en la Población Española” (Pla HAVISA), i són consells senzills que només requereixen una mica de voluntat i constància per part teva.

  1. Fes exercici cada dia. Tria algun tipus d’exercici que t’agradi i et motivi i dedica 30 minuts al dia a fer-lo.
  2. Menja de forma variada, equilibrada i moderada. Consumeix més aliments frescos, verdures i fruites i menys coses preparades.
  3. Aprèn a cuinar, ja que si no en saps, probablement et limitaràs a menjars precuinats. La cuina al vapor, a la planxa o al forn no és tan difícil i no necessita molt de temps.
  4. Limita el consum de sal, greixos i sucres. L’excés de sucre ajuda a augmentar l’obesitat, i l’excés de sal a augmentar la pressió sanguínia.
  5. Esmorza cada dia. És important començar el dia amb les reserves plenes.
  6. Introdueix la fibra en la dieta. T’ajudarà a regular el trànsit intestinal i a augmentar la sensació de sacietat. Les fruites, les verdures i les hortalisses són riques en fibra.
  7. Millora el teu descans. Dorm 7 o 8 hores diàries, i quan et fiquis al llit evita fer servir el mòbil i mirar la televisió, ja que poden alterar el son.
  8. Fes vida social. Surt amb la teva parella, família i amics. Relaciona’t amb el teu entorn.
  9. Intenta reduir el teu estrès, sobretot a la feina.

I recorda: “Mens sana in corpore sano” (ment sana en un cos sa). O el que és el mateix menja bé i estigues actiu.

 

Fonts: vitonica.com; habitosdevidasaludables.com